Hvilken PC skal jeg velge? 

Utvalget av PC-er er mange, og mye virker kanskje både likt og samtidig forvirrende. Da kan det være vanskelig å finne hva som dekker dine behov. Under har vi samlet en liten guide som kanskje kan gjøre valget enklere.

 

Hvilken type er du?


A) Jeg skal bruke PC-en til hverdagslig bruk: surfe på nett, lese e-post, lagre dokumenter og bilder og lignende.

Vi anbefaler: De fleste maskiner vil dekke disse behovene. Du vil fint klare deg med 128GB lagring og vi anbefaler 8GB «Minne/ RAM». Intel i5 prosessor er et trygt valg. Deretter kan du se på ditt budsjett når det kommer til den brukte PC-ens tilstand. Produkter i kategorien Pro vil ha noe mindre bruksmerker enn Basic, men Basic kan gi mer for pengene.

 

B) Det samme som A), men med et større behov for bildebehandling, lagring av bilder, kanskje noe video og strømming av film.

Vi anbefaler: Du bør gå for minimum 256GB lagring. 8GB «Minne/ Ram» vil rekke, men ønsker du å kjøre litt tyngre programmer anbefaler vi 16GB. Intel i5 prosessor er et trygt valg, mens Intel i7 øker maskinens ytelse. Produkter i kategorien Pro vil ha noe mindre bruksmerker enn Basic, men Basic kan gi mer for pengene.

 

C) Det samme som A) og B), men som også driver med noe videoredigering og bruker datamaskinen ofte til blandede oppgaver.

Vi anbefaler: Bruker du datamaskinen mye og gjerne til en del digitalt bilde og videobehandling og lignende, bør du se etter en litt kraftigere maskin. Vi anbefaler i7 prosessor med minimum 4 kjerner eller tilsvarende. I tillegg bør du velge en PC med minimum 512GB lagring. For denne brukeren anbefaler vi 16GB «Minne/ RAM» eller mer. Dessuten må du ha et dedikert skjermkort som har sertifiserte drivere til programmene du skal kjøre.

 

D) Avansert bruker som kanskje driver med tegning, tunge beregninger og er godt kjent med sine behov.

Vi anbefaler: For tung og mer avansert bruker er ofte stasjonære maskiner å anbefale, da disse i større grad kan oppgraderes ved behov. Det finnes også gode bærbare maskiner, disse betegnes ofte som «Mobile Workstations» eller bare «Arbeidsstasjoner». Maskinene betegnes ofte ved at de har kraftig maskinvare og rikelig med minne og lagringskapasitet. Dessuten må du ha et dedikert kraftig skjermkort med mye minne som har sertifiserte drivere til programmene du skal kjøre.

 

E) Mest opptatt av spilling og kanskje aktiv med produksjon av egne videoer som strømmes på nett.

Vi anbefaler: For deg som er opptatt av spill, er det maskiner i vår kategori «Gaming» under menypunktet PC som gjelder. Dette er utstyr med dedikert grafikk (eget skjermkort) og generelt rask maskinvare. Sjekk alltid om skjermkortet er kraftig nok til spillene du skal spille.

 

Generelt for alle PC-brukere:

Ta stilling til om du ønsker friheten med en bærbar maskin, eller om du kan ha en stasjonær maskin. Tenk også på skjermstørrelse, dersom du velger en bærbar PC. En 14’’ er det man kan kalle ‘standard’ størrelse for skjerm på bærbar PC. Reiser du mye og ønsker en lettere modell, kan 12’’ eller 13’’ være riktig for deg. Ønsker du derimot et stort og oversiktlig bilde, vil 15’’ eller 17’’ passe bedre.
I tillegg handler det om å finne en PC som passer ditt budsjett. Hos oss i Furbie finner du et bredt utvalg av både modeller og graderinger som kan bidra til å finne den rette prisen for deg. Les mer om våre graderinger her.

 

Dette er selvfølgelig kun en generell veiledning. Alle må selv vurdere egne behov for å gjøre rett valg. Kanskje din bruk like godt kan dekkes av et nettbrett?

Se vårt utvalg av brukte PC-er