Om våre brukte produkter

Furbie selger i hovedsak brukte produkter som er slettet, klinisk renset og oppgradert. Her finner du kjente merkevarer som Lenovo, HP, Dell, Samsung og Apple. Med andre ord forretningsmaskiner av kjente varemerker. 

 

1. Er det trygt å kjøpe brukt hos Furbie? 

Hos oss er det like trygt å kjøpe brukte produkter som å kjøpe helt nytt. Alle våre produkter er nøye slettet med sertifiserte sletteverktøy. I tillegg går produktene gjennom en sjekkliste, før de testes og klargjøres for videre salg. Du har også alltid 60 dagers full returrett, dersom du opplever av produktet du har kjøpt ikke svarer til forventningene dine. 

 

2. Har jeg garanti når jeg kjøper brukt hos Furbie?  

Hos oss får du alltid to års garanti på produkter du kjøper hos oss. Med produkter under graderingen Premium inkluderes tre års garanti. I tillegg tilbyr vi ett års garantioppgradering for produkter som har to års garanti. Garantien dekker all maskinvare. 

Merk: Garantien dekker ikke holdbarhet for batteri, da dette blir regnet som ferskvare. 

 

3. Hvordan er tilstanden på de brukte produktene?  

Alle de brukte produktene som selges på Furbie slettes, nullstilles og gjennomgår en omfattende kvalitetssjekk, før de klinisk rengjøres og selges videre til deg. På den måten sikrer vi at produktet du mottar fra oss teknisk fungerer like bra som et helt nytt. Deretter graderer vi produktene inn i tre kategorier ut ifra produktets kosmetiske tilstand. Graderingene du kan velge mellom er Premium, Pro og Basic. Les mer om våre graderinger. 

 

4. Hvilken tilstand har batteriet på de brukte produktene? 

For produkter med batteri, som bærbare datamaskiner, nettbrett og mobiler, funksjonstester vi batteriene før varene selges. Batteritilstanden på brukte mobiler vil alltid være minimum 80%. Batteritilstand på øvrige kategorier, som PC og nettbrett, skal fungere som normalt, men vil variere etter alder på enheten og bruk. Garantien dekker ikke holdbarhet for batteri, da dette blir regnet som ferskvare.  

 

5. Når jeg kjøper en brukt PC hos Furbie, er den klar til bruk når jeg mottar den? 

Ja, når du skrur på din brukte PC fra Furbie for første gang, kommer du til installasjonsveiledningen for ditt operativsystem. 

 

6. Hva gjør jeg om jeg ikke er fornøyd?  

Skulle du oppleve at produktet du har kjøpt hos oss ikke er som du forventet, har du alltid 60 dagers åpent kjøp fra datoen du mottok bestillingen din. Du fyller enkelt ut returskjema som følger med i din ordrebekreftelse, pakker ned det du ønsker å returnere og sender det tilbake til oss. Husk å skrive ordrenummeret på pakken. Benytter du åpent kjøp er det du som kunde som betaler fraktkostnaden.

 

7. Hva er inkludert når jeg kjøper brukt hos Furbie? 

Vi tror på at man ikke skal betale for mer enn hva man faktisk trenger. Mange som oppgraderer sin mobil har gjerne lader som passer hjemme. Derfor følger det ikke med lader når du kjøper mobil hos oss. Trenger du likevel mobillader, finner du et godt utvalg i vår nettbutikk

Kjøper du nettbrett følger det med original lader (adapter og ledning), da disse laderne er spesielt tilpasset nettbrett-batterier.  

Kjøper du PC følger det med original lader. 

 

8. Hva er renoverte produkter?  

Renoverte produkter fra Furbie er brukt IT-utstyr som blir slettet, reparert og solgt for videre gjenbruk. Ofte blir maskinvare oppgradert under klargjøring. Alle produkter selges med ny programvare.  

 

9. Hvor miljøvennlig er det egentlig?  

Mobiler, nettbrett og PC-er er i utgangspunktet ikke miljøvennlige produkter. Når for eksempel en PC produseres, vil over 80% av energien gå til selve produksjonen av PC-en. Det betyr at dersom man velger å kjøpe et brukt produkt, fremfor et helt nytt, har denne energibruken allerede «skjedd». Da sparer du miljøet for både ressursbruk og energi, i tillegg til at du bidrar til mer sirkulær bruk. Dette igjen gjør at vi utnytter hver enhet bedre, og flere får tilgang på god teknologi lenger. 

 

10. Hvor kommer de brukte produktene fra?  

Våre brukte produkter kjøper vi fra større norske bedrifter, kommuner og offentlig institusjoner når de bytter ut eller oppgraderer sin IT-park. Dette utstyret sorteres, slettes, oppgraderes og klargjøres for et nytt hjem hos våre Furbie-kunder.